Over Bouke Wolters

Haptotherapie gaat voor mij over de totale mens. Dus lichaam en geest als onlosmakelijk geheel. Ook als je ziek bent en pijn hebt. Soms is het dan makkelijker om helemaal niet meer te voelen. Toch blijf je completer door alles wat er is en speelt mee te nemen. Het totaal is wie je bent, niet alleen de ziekte of de pijn.
Ik durf mijzelf expert te noemen in het omgaan met grenzen. Door mijn ervaring weet ik hoe belangrijk het is te luisteren naar je lichaam en keuzes te maken op basis van denken en voelen.

In mijn voormalig werk als fysiotherapeut in een revalidatiecentrum kwam ik in aanraking met haptonomie. Ik werd direct enthousiast van deze manier van kijken naar de mens als autonoom individu in verbinding met zijn omgeving. Ik besloot zelf de opleiding tot haptotherapeut te volgen en heb inmiddels mijn werk als fysiotherapeut achter me gelaten. Ik richt mij volledig op mijn eigen praktijk en volg zo mijn hart.

Inmiddels heb ik ook al weer wat jaren de opleiding tot Haptonomisch Zwangerschapsbegeleider afgerond waarbij ik zwangere koppels mag begeleiden tijdens en na de zwangerschap.