Zwangerschapsbegeleiding

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding geeft aankomende ouders de kans om een zwangerschap op een speelse en verdiepende manier te beleven en liefdevol contact met het kind in de buik te leggen.

Zwangerschapsbegeleiding op haptonomische basis helpt bovendien bij een adequate voorbereiding op de bevalling. Wil je graag de zwangerschap op een plezierige en onbelemmerde manier ervaren? En lijkt het je fijn om nu al met je kind te kunnen spelen en een goede hechting op te bouwen? Dan is haptonomie een zinvolle en leuke methode van zwangerschapsbegeleiding. De afspraken bestaan uit gesprek, aanraking en vooral heel veel leuke en nuttige oefeningen.

Hoe ziet zwangerschapsbegeleiding eruit?

Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is een persoonlijke begeleidingsvorm. De sessies vinden plaats in Haarlem. We beginnen met oefeningen waarmee we kunnen onderzoeken waar jullie behoeften liggen en wat jullie leuk vinden. We ontdekken op welke manier jullie contact met je kind kunnen leggen en hoe we dit contact kunnen verdiepen. De verschillende oefenvormen leren je hoe je ruimte kunt maken voor de baby, maar ook voor elkaar. Jullie leren kennis te maken en te spelen met je kind waarbij het affectieve contact met het kind van groot belang is. Door deze manier van aanraken en contact leggen voelt jullie kind zich nu al bevestigd in wie hij is. Hij leert zijn ouders kennen en voelt zich welkom.

Daarnaast doen we speciale oefeningen die gericht zijn op ontspanning en het omgaan met pijn, nu en tijdens de bevalling. We laten verschillende houdingen en manieren van samenwerken tijdens de bevalling aan bod komen, waarbij we ook de emotioneel en lichamelijk ondersteunende rol van de partner benadrukken. Op deze wijze kunnen jullie samen vol vertrouwen de geboorte tegemoet zien.

Na de bevalling komen jullie terug met jullie kindje. Jullie kunnen uitgebreid je geboorteverhaal doen. Daarnaast hebben we het over jullie nieuwe rol als ouders, het veranderde lichaam van de moeder en de eventuele ongemakken die daarbij komen kijken. En we oefenen op welke manier we de baby kunnen dragen en troosten.

Voor wie is haptonomische zwangerschapsbegeleiding geschikt?

Haptonomie is leuk en veilig voor iedereen die zwanger is. De zwangerschapsbegeleiding vindt niet in groepsvorm plaats, maar in persoonlijke sessies. Het is erg leuk en nuttig om de zwangerschapsbegeleiding samen met je partner te doen. Misschien wil je het echter liever alleen of ben je alleenstaand, of ziet je partner het niet zo zitten. Haptonomische zwangerschapsbegeleiding is ook in je eentje erg fijn en bijzonder. En nuttig!

Wanneer kan ik beginnen?

Je kunt met haptonomische zwangerschapsbegeleiding starten vanaf ongeveer de twintigste week. De bewegingen van je kind zijn dan al goed voelbaar. We maken ongeveer vijf tot zeven afspraken tot aan de geboorte en één tot drie ontmoetingen na de bevalling. De afspraken duren ongeveer 50 minuten en vinden plaats in Haarlem. Het is uiteraard ook mogelijk om later, of eerder in de zwangerschap te starten.

Tenslotte

Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding kun je ook denken aan iets anders. Bijvoorbeeld aan begeleiding voor vrouwen die zwanger willen worden. Of ondersteuning voor hen bij wie de zwangerschap niet loopt zoals gepland, en voor degenen bij wie een zwangerschap onverwacht afgebroken wordt. Haptotherapie biedt ook in deze gevallen zinvolle ondersteuning. Lees meer over haptotherapie of neem contact op voor meer informatie.

Wil je meer weten over zwangerschapsbegeleiding in Haarlem
of een afspraak maken? Bel 06 144 774 34.