Stress

Stress is een vorm van spanning die in het lichaam optreedt als reactie op externe prikkels, en die gevolgd wordt door een bepaald patroon van fysiologische reacties. De oorzaken van stress zijn heel divers: hoge werkdruk, ziekte, het overlijden van een dierbare, echtscheiding, enzovoorts. Positieve gebeurtenissen kunnen ook stress veroorzaken, denk hierbij aan geboorte of huwelijk. Stress maakt dat je je opgejaagd voelt, je kunt hartkloppingen krijgen en je niet meer concentreren. Langdurige blootstelling aan stress kan ontaarden in een toestand van overspannen zijn, en uiteindelijk in serieuze gezondheidsklachten.

Tijdens haptotherapie bij stress zullen we eerst samen gaan onderzoeken hoe het is om stress te hebben. We bekijken waar jij stress voelt - en wat je er vervolgens mee doet. Van daaruit gaan we verder en leer je keuzes te gaan maken waarbij gevoel en verstand beide inbreng mogen hebben. De sleutel hierbij is dat je leert te voelen wat goed voor je is, en wat niet.

Wat ik doe

Haptotherapie

Haptotherapie is een praktische toepassing van haptonomie. Haptotherapie gaat over hoe je daadwerkelijk in contact komt met je gevoel. Haptotherapie leert je jezelf te voelen, wat er in jou speelt, maar ook hoe de ander en de omgeving (aan)voelt.
Lees meer over Haptotherapie