Burnout

Burnout betekent letterlijk: opgebrand. Volgens Van Dale is burnout: “een toestand van emotionele en lichamelijke uitputting ten gevolge van langdurige stress”. Iedereen ervaart wel eens stress. Stress kan nuttig zijn zolang het van korte duur is - en op voorwaarde dat, wanneer het doel bereikt is waar de stress voor nodig was, er daarna ontspanning volgt. Vaak duurt stress te lang, en na lange periodes van stress wordt de belasting te groot. De draagkracht raakt uitgeput met als gevolg: je raakt opgebrand.

Haptotherapie bij burnout is zeer zinvol omdat het je leert voelen waar je grenzen liggen. Middels oefeningen en aanraking krijg je steeds beter inzicht in jouw eigen grenzen en in je vermogen om 'nee' te kunnen zeggen. Door je grenzen te respecteren word je milder voor jezelf, gun je jezelf de ruimte en voorkom je overbelasting in de toekomst.

Wat ik doe

Haptotherapie

Haptotherapie is een praktische toepassing van haptonomie. Haptotherapie gaat over hoe je daadwerkelijk in contact komt met je gevoel. Haptotherapie leert je jezelf te voelen, wat er in jou speelt, maar ook hoe de ander en de omgeving (aan)voelt.
Lees meer over Haptotherapie