Overspannen

Overspannen zijn is een gemoedstoestand die voortkomt uit een overmaat aan stress of emoties. Wanneer een mens te lang met spanning te kampen heeft en niet meer tot rust komt is er sprake van overspanning. Bij overspanning kunnen hartkloppingen optreden, evenals hoofd-, maag-, of spierpijn. Wanneer je overspannen bent kun je snel geagiteerd zijn, je raakt gedemotiveerd of emotioneel vervlakt. Langdurig overspannen zijn kan leiden tot burnout of depressie.

Haptotherapie bij overspannen klachten staat vooral in het teken van jezelf voelen. Leer waar jouw grenzen liggen en hoe je ruimte kunt innemen voor jezelf. Wanneer je deze kwaliteiten eigen hebt gemaakt zul je uiteindelijk beslissingen kunnen nemen als een evenwichtig mens: op basis van verstand en gevoel.

Wat ik doe

Haptotherapie

Haptotherapie is een praktische toepassing van haptonomie. Haptotherapie gaat over hoe je daadwerkelijk in contact komt met je gevoel. Haptotherapie leert je jezelf te voelen, wat er in jou speelt, maar ook hoe de ander en de omgeving (aan)voelt.
Lees meer over Haptotherapie